Waarom een SSL-certificaat belangrijk is om uw website te beveiligen

Deel deze post

Table of Contents

SSL (Secure Sockets Layer) vormt een essentieel beveiligingsprotocol dat een cruciale rol speelt bij het beschermen van gegevens die tussen een webserver en een internetbrowser worden verzonden. Het installeert een beveiligingslaag, waardoor gevoelige informatie, zoals die van een webformulier, wordt gecodeerd en beschermd.

In de afgelopen tijd hebben toonaangevende webbrowsers website-eigenaren aangemoedigd om SSL-certificaten te gebruiken. Google Chrome waarschuwt al geruime tijd discreet wanneer een website geen gebruik maakt van HTTPS. Vanaf juli zal deze waarschuwing echter prominenter worden door de toevoeging van de tekst ‘Not secure’ in de adresbalk. Dit kan potentiële bezoekers afschrikken, wat de urgentie van een SSL-certificaat benadrukt.

waarom een ssl-certificaat belangrijk is

Waarom een SSL-certificaat belangrijk is voor je website.

Door een SSL-certificaat verschijnt er een groen slotje in de adresbalk. Maar zijn er naast het vertrouwen dat je zo bij uw (toekomstige) klant wekt nog andere voordelen? We sommen de belangrijkste op:

1. Websites die een geldig SSL-certificaat hebben, krijgen een betere score in de Google zoekresultaten. Websites zonder SSL krijgen een penalty. Uw concurrent een stap voor zijn is hier de boodschap.

2. Door het SSL-certificaat kan uw website bij onze hosting gebruik maken van het vernieuwde http/2 protocol. Concreet wil dit zeggen dat uw website potentieel een stuk sneller kan inladen. Dit zorgt voor een betere user experience.

3. Gegevens die verstuurd worden via het contactformulier worden geëncrypteerd. Op deze manier is het moeilijker voor hackers om deze te onderscheppen. Uw website en de gegevens zijn dus beter beveiligd.

 

Doppia Vu verzorgt voor u het volledige SSL-verhaal.

Vroeger was een SSL-certificaat enkel voor de grote webshops of financiële instellingen. Nu is het de standaard bij iedere website. Wilt u uw website uitrusten met een SSL-certificaat of heeft u na het lezen van deze blogpost nog bijkomende vragen? Doppia Vu staat voor u klaar.

Neem contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail of bel ons op
+32 50 71 14 87. We helpen u graag verder.

Bekijk meer berichten zoals deze

Web

Dark Mode, wat is dat?

In een wereld waar digitalisering steeds prominenter wordt, evolueert ook de manier waarop we met technologie omgaan. Een van de opvallende trends die de laatste tijd de aandacht trekt, is Dark Mode. Maar wat houdt Dark Mode eigenlijk in en waarom zou het jou als ondernemer kunnen helpen?

Evenement

Primeur op de beurs in Nürnberg voor Didak

Didak kreeg een volledige make over en werd naast het gamma kites (Didakites) uitgebreid met 2 nieuwe productlijnen. Voortaan groepeert het Didak gamma het bestaande label Didak Kites samen met Didak Play en Didak Pool. Het nieuwe packaging design gooit hoge ogen op de beurs in Nürnberg (foto) waar de spits werd afgebeten en het redesign in primeur wordt voorgesteld.

Let’s have a coffee

info@doppiavu.be