Primeur op de beurs in Nürnberg voor Didak

Deel deze post

Table of Contents

Nieuw parcours voor Didak

Didak kreeg een volledige make over en werd naast het gamma kites uitgebreid met 2 nieuwe productlijnen. Voortaan groepeert het gamma het bestaande label Didak Kites samen met Didak Play en Didak Pool. Het nieuwe packaging design gooit hoge ogen op de beurs in Nürnberg waar de spits werd afgebeten en het redesign in primeur wordt voorgesteld.

 

Nieuw packaging concept

Aangezien de vlag de lading niet meer dekte, gingen we over op een complete rebranding van het merk. Dit vroeg tegelijk om een nieuwe aanpak voor de verpakking. De probleemstelling van de verpakking was:

  • Visueel consistent: De drie productlijnen moeten dezelfde look & feel hebben en toch voldoende onderscheidend zijn.
  • Focus op product: In de vorige verpakking was het een heuse zoektocht om het product te herkennen. Dit moest nu anders.


 

 

 

Door het logo een prominente plaats te geven, leggen we de nadruk op het merk. Drie kleurcodes werden in het leven geroepen, oranje (kites), turquoise (pool) en groen (play). In combinatie met het unieke patroon zorgt dit voor een speelse, maar toch heel herkenbare stijl. Zonder veel andere franjes geven we het product de ruimte die het verdient, waardoor een potentiële koper zich makkelijk kan oriënteren binnen het productgamma.

 

Didak Pool is de eerste nieuwe productlijn. Het gaat om de zogenaamde ‘inflatables’ of opblaasbare speelgoedartikelen voor gebruik in zwembaden. Denk je daarbij aan de klassieke krokodil of dolfijn? Fout, want Didak Pool is net dat tikkeltje origineler. Denk aan een donut, een pizza, flamingo, smartphone, ananas, gin & tonic, teenslipper…

Hippe gadgets for lots of waterfun! De verpakking ligt in dezelfde lijn van de kites, met een nieuwe kleurcode en een nieuw patroon om het onderscheid te benadrukken.

Didak Play, de tweede nieuwe productlijn, groepeert allerlei speelgoed voor buitenactiviteiten. Opvouwbare badminton sets, voetbalgoals, schoppen om zandkastelen te bouwen,… Ze hebben het allemaal. Bekijk zeker ook de case die dieper ingaat op ons werk.

 

Wie is Didak?

Het oorspronkelijke merk werd overgenomen door Beeusaert-Braet uit Knokke-Heist. Zij zijn sinds geruime tijd verdeler van een groot assortiment speelgoed op de Belgische markt.

Ook hun eigen label Varoni vind zijn weg binnen de Benelux. Na de acquisitie van de Kites in 2016 verwerft Beeusaert-Braet daarmee de status van wereldwijde speler in de speelgoedsector met distributie in 35 verschillende landen.

Bekijk meer berichten zoals deze

Web

Dark Mode, wat is dat?

In een wereld waar digitalisering steeds prominenter wordt, evolueert ook de manier waarop we met technologie omgaan. Een van de opvallende trends die de laatste tijd de aandacht trekt, is Dark Mode. Maar wat houdt Dark Mode eigenlijk in en waarom zou het jou als ondernemer kunnen helpen?

Let’s have a coffee

info@doppiavu.be