Waarom marketing cruciaal is voor jouw bedrijf!

Marketing voor mijn bedrijf

Deel deze post

Table of Contents

Wat is “marketing”?

Marketing omvat alle activiteiten die merken ondernemen om:

 • Nieuwe klanten aan te trekken
 • Bestaande klanten te behouden
 • Herhaalaankopen te stimuleren

Of het nu gaat om een eenvoudige krantenadvertentie of een doordachte online contentstrategie; zolang het klantcommunicatie betreft met als doel omzetgroei, valt het onder marketing.

Wat is het doel van marketing?

Marketing gaat verder dan alleen het verkopen van producten. Het is de drijvende kracht achter het aantrekken van nieuwe klanten, het behouden van bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen. Het vergroot je naamsbekendheid, helpt bij het creëren van een sterke klantenbasis en onderscheidt je van de concurrentie. Marketing omvat oa. :

1. Brand Awareness (Naamsbekendheid)
Het vergroten van naamsbekendheid betekent dat meer mensen op de hoogte zijn van jouw bedrijf, zelfs als ze niet direct kopen.

2. Leadgeneratie
Leadgeneratie draait om het aantrekken van potentiële klanten.

3. Acquisitie
Klantacquisitie betekent het converteren van nieuwe klanten.

4. Activering
Klantactivering draait om het omzetten van gratis proefgebruikers in betalende klanten.

5. Retentie
Retentie draait om het behouden van bestaande klanten.

Google analytics
Met Google Analytics het analyseren we het verkeer op uw website om inzicht te krijgen in het gebruikersgedrag en de prestaties.

Verschillende soorten marketing

Er bestaan talloze soorten marketing, elk met zijn eigen unieke voordelen en toepassingen. Van traditionele methoden zoals printadvertenties en billboards tot digitale kanalen zoals sociale media marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO), de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar welke strategieën passen het beste bij jouw bedrijf en hoe identificeer je de juiste mix van tactieken die aansluiten bij jouw doelstellingen, doelgroep en budget?

Bepaal welke Marketingstrategieën
bij jou passen

Het bepalen van de juiste marketingstrategieën begint met een grondige analyse van jouw bedrijf, doelmarkt en concurrenten. Door inzicht te krijgen in die unieke kenmerken en uitdagingen, kunnen maatwerkoplossingen worden ontwikkeld die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen. 

Verschillende soorten marketingstrategieën hebben elk hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

1. Traditionele Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat traditionele kanalen zoals printadvertenties, tv-commercials, radio-uitzendingen en billboards.
 • Toepassing: Effectief voor het bereiken van een breed publiek en het creëren van naamsbekendheid op grote schaal.
2. Digitaal Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat online kanalen zoals websites, sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine-adverteren (SEA).
 • Toepassing: Gericht op het bereiken van specifieke doelgroepen en het genereren van leads en conversies door middel van gerichte en meetbare campagnes.
3. Content Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een ​​specifieke doelgroep aan te trekken en te betrekken.
 • Toepassing: Gericht op het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij het publiek door middel van educatieve, entertainende of informatieve inhoud.
4. Influencer Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat het samenwerken met invloedrijke personen op sociale media om producten of diensten te promoten aan hun volgers.
 • Toepassing: Effectief voor het bereiken van een doelgroep die vertrouwen heeft in de mening en aanbevelingen van invloedrijke personen.
5. Guerrilla Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat creatieve, onconventionele en vaak verrassende marketingstunts of acties om aandacht te trekken en een blijvende indruk achter te laten.
 • Toepassing: Ideaal voor het genereren van buzz en het creëren van virale aandacht rond een merk of product.
6. Relationele Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten door middel van gepersonaliseerde communicatie en klantenservice.
 • Toepassing: Gericht op het versterken van klantenbinding, het bevorderen van herhaalde aankopen en het stimuleren van mond-tot-mondreclame.
7. AI Marketing:
 • Kenmerken: Dit omvat het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde algoritmen om gegevens te analyseren, patronen te identificeren en geautomatiseerde beslissingen te nemen in marketingcampagnes.
 • Toepassing: AI kan worden gebruikt voor het personaliseren van marketingboodschappen, het voorspellen van consumentengedrag, het optimaliseren van advertentie-uitgaven en het automatiseren van taken zoals klantenservice en lead nurturing.
 • Voordelen: Door AI te integreren in marketingstrategieën kunnen bedrijven diepgaande inzichten verkrijgen in hun doelgroep, wat leidt tot meer effectieve targeting, hogere conversiepercentages en een verbeterde ROI. AI kan ook processen stroomlijnen en de efficiëntie verhogen, waardoor marketeers meer tijd hebben om zich te concentreren op strategische initiatieven en creatieve innovatie.

Elk van deze strategieën heeft zijn eigen unieke voordelen en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelstellingen van een bedrijf. Het kiezen van de juiste mix van strategieën is essentieel voor het bereiken van marketing succes.

Of je nu op zoek bent naar meer leads, meer omzet of een grotere naamsbekendheid, wij hebben de expertise en de creativiteit om uw doelstellingen te realiseren.

Laat Ons Jou Helpen te Groeien

Bij Doppia Vu zijn we gepassioneerd over het helpen van bedrijven om te groeien en te gedijen in een competitieve markt. Of het nu gaat om het genereren van meer klanten, het stimuleren van de omzet of het versterken van jouw merknaam, wij hebben de tools en de strategieën om het voor elkaar te krijgen. Van het ontwikkelen van boeiende content en aantrekkelijke advertenties tot het optimaliseren van je online aanwezigheid en het creëren van impactvolle campagnes, wij staan klaar om jou te ondersteunen tijdens elke stap van jouw marketingreis.

Versterk Jouw Merknaam

Een sterk merk is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Met onze brandingdiensten kunnen we je helpen om een onderscheidende identiteit te creëren die resoneren met jouw doelgroep. Van het ontwikkelen van een pakkende slogan en een herkenbaar logo tot het creëren van een consistente visuele uitstraling over al jouw communicatiekanalen, wij kunnen u helpen om jouw merknaam te verstevigen en een blijvende indruk achter te laten in de markt.

Kortom, als je op zoek bent naar een partner die kan helpen om meer klanten te genereren, meer omzet te realiseren en te groeien als bedrijf, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Met onze expertise, creativiteit en toewijding kunnen we jou helpen om jouw marketingdoelstellingen te bereiken. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat ons reclamebureau voor jou kan betekenen!

Bekijk meer berichten zoals deze

Belang-van-Regionale-Branding---Korte-Keten-Meetjesland
Branding

Regionale branding: een kijk op Korte Keten Meetjesland

Regionale branding is een krachtig instrument dat een regio helpt zichzelf te positioneren en promoten om een positieve en onderscheidende reputatie op te bouwen. Dit is niet alleen cruciaal voor steden, maar ook voor kleinere regio’s, dorpen en gemeenschappen.

Website toegankelijkheid kleurenblind
Web

Is jouw website toegankelijk voor iemand met kleurenblindheid?

Wereldwijd lijden ongeveer 300 miljoen mensen aan kleurenblindheid, een aanzienlijke groep consumenten die vaak over het hoofd wordt gezien. Ondanks dit feit zijn veel websites niet ontworpen met deze gebruikers in gedachten, wat kan resulteren in het missen van cruciale informatie door kleurenblinde gebruikers.

Let’s have a coffee

info@doppiavu.be