Regionale branding: een kijk op Korte Keten Meetjesland

Belang-van-Regionale-Branding---Korte-Keten-Meetjesland

Deel deze post

Table of Contents

Regionale branding is een krachtig instrument dat een regio helpt zichzelf te positioneren en promoten om een positieve en onderscheidende reputatie op te bouwen. Dit is niet alleen cruciaal voor steden, maar ook voor kleinere regio’s, dorpen en gemeenschappen. In dit blogbericht willen we het belang van regionale branding belichten door te kijken naar ons recente project: de branding van Korte Keten Meetjesland.

Wat is regionale branding?

Bij branding in het algemeen kijken we naar de visuele en verbale presentatie van iets – dit kan een bedrijf, product of zelfs een regio zijn. Denk aan de communicatiestijl, fotografie, logo en website. Corporate branding richt zich op bedrijven, terwijl product branding zich richt op producten. Regionale branding, daarentegen, draait om het promoten van een regio, stad, dorp of land, en zet deze op een bepaalde manier in de schijnwerpers.

De focus van Korte Keten Meetjesland

Korte Keten Meetjesland is een initiatief dat zich richt op het ondersteunen van lokale boeren en het promoten van lokale producten en ondernemers. Het doel is om de consument direct te verbinden met de boeren uit het Meetjesland, een prachtige streek rijk aan ambachtelijk en kwalitatief voedsel.

Regionale branding draait om het promoten van een regio, stad, dorp of land, en zet deze op een bepaalde manier in de schijnwerpers.

Wat houdt regionale branding in?

Regionale branding omvat twee belangrijke aspecten: visuele merkidentiteit en verbale communicatie. Bij Korte Keten Meetjesland hebben we ons gericht op het creëren van een sterke, herkenbare identiteit die de gemeenschapssfeer en authenticiteit van de regio weerspiegelt.

  1. Visuele merkidentiteit:
   • Kleuren en beelden: we kozen voor levendige kleuren die de frisheid en kwaliteit van de lokale producten benadrukken. Sprekende foto’s van lokale kwekers, telers… en hun producten versterken dit beeld verder.
   • Logo en design: het logo en de algehele designstijl zijn modern en fris, wat het ambachtelijk en kwalitatief karakter van de producten extra ondersteuning geeft.
  2. Verbale communicatie:
   • Lokale dialecten: door het gebruik van het lokale dialectwoord “DING’N” in onze communicatie, creëren we een gevoel van verbondenheid en herkenning.

Het belang van regionale branding

Regionale branding is cruciaal om verschillende redenen:

 • Lokale economie ondersteunen: door lokale producten en ondernemers te promoten, stimuleren we de lokale economie.
 • Gemeenschap versterken: een sterke merkidentiteit bevordert een gevoel van trots en verbondenheid onder de inwoners.
 • Duurzaamheid bevorderen: door de focus op lokaal en vers, moedigen we duurzame consumptiepatronen aan.
 • Toerisme stimuleren: een sterke merkidentiteit kan meer toeristen aantrekken, wat leidt tot economische groei.
Reclamebord Korte Keten

Regionale branding speelt een essentiële rol in het versterken van de identiteit en aantrekkelijkheid van een regio. Onze ervaring met Korte Keten Meetjesland toont aan hoe een doordachte brandingstrategie niet alleen helpt om de lokale producten te promoten, maar ook bijdraagt aan de versterking van de gemeenschap en de lokale economie. Door authentiek en consistent te communiceren, kunnen regio’s zoals Meetjesland zich onderscheiden en een positieve, duurzame groei bevorderen.

Interesse in een samenwerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Bekijk hier alvast enkele van onze referenties.

Bekijk meer berichten zoals deze

Website toegankelijkheid kleurenblind
Web

Is jouw website toegankelijk voor iemand met kleurenblindheid?

Wereldwijd lijden ongeveer 300 miljoen mensen aan kleurenblindheid, een aanzienlijke groep consumenten die vaak over het hoofd wordt gezien. Ondanks dit feit zijn veel websites niet ontworpen met deze gebruikers in gedachten, wat kan resulteren in het missen van cruciale informatie door kleurenblinde gebruikers.

Marketing voor mijn bedrijf
Marketing

Waarom marketing cruciaal is voor jouw bedrijf!

Marketing gaat verder dan alleen het verkopen van producten. Het is de drijvende kracht achter het aantrekken van nieuwe klanten, het behouden van bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen. Het vergroot je naamsbekendheid, helpt bij het creëren van een sterke klantenbasis en onderscheidt je van de concurrentie.

Let’s have a coffee

info@doppiavu.be